Alex Kindt - Wim Maes

ALEX KINDT:
Zijn meestal zeer verfijnde afgewerkte houten beelden hebben onrechtstreeks een verband met de Braziliaanse modernistische architectuur. Hij is op zoek naar meetkundige structuren, alsook naar het evenwicht tussen sokkel en werk. De laatste werken hebben de uitdaging om de spanning tussen twee aan elkaar gelijmde delen, die zich in verschillende verstekhoeken bevinden, te verbinden. Een kracht die twee gelijmde elementen uitstralen in een soms gewrongen strakheid.
Zoals hij in zijn schilderijen de tekens en het coloriet van zijn bewogenheid, zijn ervaringen en zijn speelse natuur spontaan en ongekunsteld weergeeft, zo goochelt hij ook in zijn sculpturen met wat verrassingen creëert, door hoekige ritmes, met een verticaal labyrint, met wat eigenlijk het traditioneel sculpturale overstijgt en vervreemding creëert, het ludieke aan het strikt mathematische paart, en zo de kijker speels om de tuin leidt.
I Kunstcriticus Hugo Brutin

WIM MAES:
vindt, knipt en vervangt beelden om nieuwe beelden te creëren, uitsluitend met behulp van foto's uit de 'Paris-Match' tijdschriften (1950-1960 of vroeger).
Tot 2016 zijn de collages melancholisch en intens, in 2017 evolueren ze naar meer abstracte, grafische werken. Elke collage is een zoektocht naar de perfecte combinatie. Altijd met beelden uit hetzelfde tijdperk, spelend met compositie en spanning, resulterend in een perfecte balans.
Tot 2017 blijven de collages zwart-wit, maar nu lijkt een nieuwe periode te beginnen. In de voetsporen van zijn meesters, en nog steeds gebruik makend van foto's uit de 'Paris-Match' tijdschriften, creëert Wim nu fascinerende constructivistische composities met originele '50 en '60 kleuren. Ook begint hij te experimenteren met acryl op hout.

Terug naar overzicht