Over ons!

 

AP'ART is apart! Als apothekers hebben wij meer dan 20 jaar onze eigen apotheek gehad. Sinds 2013 hebben wij onze apotheek overgelaten, zodat Koen nu meer tijd heeft voor kunst. Echter, blijft hij als apotheker verder actief.

De AP staat dan ook voor het verdere apotheekgebeuren...Maar door de apotheek over te laten is er nu ook meer tijd voor ART, en samen geeft dit iets apart...

Met AP'ART willen wij iets unieks verwezelijken, namelijk onze eigen Belgische kunstenaars op de voorgrond plaatsen. Belgische kunst na '45 is top, maar spijtig genoeg krijgen onze kunstenaars niet steeds de waardering die ze verdienen. AP'ART wil daar iets aan doen.

 

Over Koen

 

Als neef van beeldhouwster Hilde Van Sumere ben ik als het ware met kunst opgegroeid. Reeds als 16-jarige ging ik helpen bij het opstellen van tentoonstellingen en kwam ik zo met verschillende galeristen en kunstenaars in contact. De microbe heeft mij toen gebeten en niet meer losgelaten.

In mijn studententijd en ook erna vond ik het fantastisch om bij Emiel Meskens langs te gaan in zijn galerij "Magnus fine arts' aan de Charles de Kerchovelaan in Gent. Samen met mijn tante heeft Emiel een grote invloed op mij gehad en mij geleerd om het beste van het betere te onderscheiden. Het "nec plus ultra" zoals hij het zelf zegt.

 

Doel

 

Sinds Emiel met zijn galerij gestopt is, heeft Gent echter nood aan een galerij die Belgische kwaliteit brengt en eerlijk advies verstrekt bij een eventuele aankoop of verkoop. 

Onze politiek is dat we enkel werken aankopen (en bijgevolg dus ook verkopen) die wij zelf in onze privécollectie zouden opnemen. Enkel het beste willen wij brengen, en dit zowel voor de jonge beginnende verzamelaar met een beperkt budget als voor verzamelaars die enkel de topwerken zoeken .

Uiteraard hebben wij werk van Hilde Van Sumere in permanentie, maar als Gentse galerij gaan wij tevens ook het werk van Yves De Smet  en Jan van den Abbeel blijven tonen.

U kan steeds vrijblijvend een afspraak maken met Koen, om één of meerdere werken te komen bekijken.